Mit nyeste forsøg  med mad fra naturen har været agern. Eges frugt, de her smukke som egerne spiser.

Før i tiden var det mennske føde eller til husdyrene. Hvert fald svin.  Problemet ved aganet er at der er rigtig meget tanninsyre i det som gør dem bittre og man kan få mavepine af . Men det kan rense væk med vand.

12112026_1629005214039427_5756184904693034045_n

Jeg havde plukket lidt agern og lagt dem til tørre i par uger. Jeg havde sæt mig for at lave en drik som jeg havde opskrift på.  Det skulle ligne lidt cacao sagde opskriften.

20151028_231407[1]                                                                IMG_20151029_002708[1]

Den er sådan her

500 g tørre agern uden skald

De skal ristes lige som hasselnøder så den brune hilde kommer væk. Jeg sætte dem på pannen i 20 min og rullede mist af hinderne væk med et viskestykke.  Så hakkede jeg dem med en blender. Så hælte jeg kogende vand over dem par gange genium et kaffefilter.

Bag efter lag jeg dem på en ovenplade med bagepapir og sætte den inde i oven til tørring ved 100 C

Til sidst pulvadiserede jeg dem i en kaffe kværn

Så gik jeg i gang med at lave drikken

-1 tsk sukker

-3 tsk aganpulver

-1 glas varm mælk

Røres godt rundt

Det smager ikke bittert det smager super godt