Nu starter den sidste måned i mit selvforsynings projekt. Derfor vil jeg vise jer hvad jeg spiser. Jeg kommer til at poster min aftensmad hver dag som jeg også faktiks har gjort i 11 måneder på instagram @mariabirna. Det er sådan lidt forskelligt hvor mange mennsker jeg spiser sammen med. Jeg begynder med at spise alene så kommer der flere mennsker til madbordet hen af måneden, kæreste, børn og venner.  På et tidspunkt som er ukendt i nu så skal jeg flytte tilbage til mit hus i slutningen af måneden. Så har jeg et splinter nyt køkken.  Som jeg glæder mig til. Jeg har en del grønsager og frugt tilbage som rækker godt til denne her måned og en del længere tid. Der er nogle enkelte ting der er begyndt at mangle, så som løg og tomater. Til gengæld er  der rigeligt med andre ting så som spinat og frosne stilkkelsbær. Så det handler om at være kreativ og kunne finde på at lave læker, forskeligt mad ud af de samme ting. Det er en af de ting jeg har lært af det her projekt er at hvis mand skal være 100 % selvforsynende med frugt og grønsager så skal man dyrke rigtig mange forskellige ting til at have variation. Det kræver en del arbejde og tid. Så må mand acceptere at friske bladgrønsager kan man ikke  få over vintermånderne ( man kunne dyrke inden for, det har jeg bare ikke gjort).  En anden ting jeg opdagede omkring de samme tanker var efterfølgene. Eller rettere sagt spørgsmål som kom op i mit hovet. Hvor kommer alle de friske grønsager fra supermarked fra? Hvordan har de været opbevaret? Hvordan kan de holde sig så godt? Hvor meget gift og kemi har der derfor været sprøjet på dem? Og hvor friske er de så egenlig? Der er oftest ikke sidste salgs dato på løse grønsager.  Lige når jeg tænkte de tanker får nogle uger siden dukkede der op en artikel i søndagsavisen om at egenlig var de grønsager købte rigtig gamle og ved at rådne. Så var der en forklaring på hvordan de var opbevaret og behandlet. Nogle af de grønsager vi køber i supermarkederne er op til 1 år gamle. Andre har været flyvet jorden rundt og været svøbet ind i gift. Hvis der var en sidste salgsdato på så ville det også danne en hel masse madspild selv om man ikke spidste noget der var dårlig mad.  De viser bare hvor langt væk vi er fra naturens rythmer og den primisser. Der med også hvor langt væk vi er fra os selv og måske det som hvores kroppe har behov for og hvores sjæle (Det her forstår mange af jer nok ikke, det kan jeg skrive en anden post om en anden gang).

Nu tilbage til emnet igen. Jeg lægger nogle madplaner ud her på hjemmesiden og billeder af mad. Samt med at lægge billeder ud på begge mine facebook sider Grøn Maria Birna og Maríustakkurog så på instagram maria birna

20150814_182321 20150902_175550 IMG_20150822_003934