Jeg er ved at tag sammen noget statistik omkring mit projekt 1 år frugt og grønt.

Jeg samlede sammen rigtig mange informationer og billeder. Så det er lidt svært at finde ude af hvor man skal begynde på den store bunke.

Nu er der 364 dage på et år som betyder at der ligesom mange måltider, hvis ikke flere.  Så det er det nemmere at starte med alle det måltider som ikke var baseret på selvforsynet frugt og grønt.  Dem talte jeg op på min profil på instagram med hashtaget #ikkeselvforsyning så dukkede op 40 poster. Så kikkede jeg på dem. Der er 35 måltider som ikke er selvforsynings baseret.  Det vil sige ca. 10 % af måltiderne skaffede jeg ikke frugt og grønsager til. Der er 3 måltider som er delvist selvforsyndet. Jeg bedrev med nogle grønsager til de 3 måltider. Jeg var ude at drikke kakao og kaffe i efterårsferien med mine piger men vi spidset tunsalat med skovsyre på som jeg fandt i skoven. Så have jeg også grønkål og krydderurter med til et weekendophold sammen med venner.  Grundene til jeg spiste ikke selvforsynende de 35 dag var bland andet at jeg var ud at fejer noget eller nogen. Så som, runde fødselsdage, mine pigers fødselsdage. Så havde jeg også en vandskade i mit hus til november som gjorte at mit køkken var ubrugbart på grund af skimmelsvamp og jeg skulle genhuses. Så jeg havde en periode på 8 dage hvor jeg ikke havde adgang til et køkken. Jeg tog også på 6 dages rejse til Istanbul sammen med min kæreste og der spidset ude.

Jeg tog også i mod gaver fra venner og familie. Min søster gav mig nogle appelsiner og citroner. Min kæreste som jeg ikke boede sammen med på det tidspunkt inviterede mig en del gange på kaffe og gave chokolade og frugt.

Projektet gik også ud på at teste om en almindelig familie kunne live af sin egen frugt og grønt. Derfor skulle jeg også være lidt realistisk i forhold til omstændighederne. Jeg sagde ja til fest invitationer, og middage hus venner en sjælden gang i mellem. Og hvis jeg skulle noget med mine piger så skulle det skulle det kunne lad sig gøre uden for meget bøvl og regler

Jeg syndes selv det er utroligt hvor godt jeg kunne holde til gøre det her helt efter bogen, specielt i vintermånederne. Jo, jeg savede variation og det krævede en del kreativitet, tankevirksomhed og arbejde at spise sundt og at lige vel med noget fra planteriget på tallerken.

Jeg ud at spise med Isafold

Pizza hos venner

Fødselsdag hos min søde veninde Lene

Laufey fødselsdag og ud at spise shusi

Emmas( min vendinde) gode veganer mad

Tunsalat mad med skovsyre på Møn, men den samme dag tog jeg på cafe og købte kaffe og kakao

 

Ud at spidse i Istanbul, dessert med kærsten

Flymaskine mad på vejen til Istanbul

Weekend ophold med veninder i sommerhus

Forret til Annes min kolliege 40 års fødselsdag

Dejlig bagt kartoffel i Istanbul

Dejlig jordbærkage til Annes 40 års fødselsdag

Isafolds afsluttning på folkeskolen, fest

Morgen mad i Istanbul

Isafold færdig med folkeskolen

Middag med min veninde, dejlig rejemad